Geld verdienen met vertalen

Gepubliceerd op 28 september 2019 om 12:00
Geld verdienen met vertalen

Om geld te verdienen met vertalen dien je twee of meer talen onder de knie te hebben. Heb je dat? Dan kun je veel geld verdienen door online te vertalen. Bijvoorbeeld omdat webdesigners meertalige websites willen laten schrijven zodat zij op nieuwe doelgroepen kunnen richtten. Om fouten te voorkomen betalen zij dan geld aan een online vertaler. Meestal krijgen vertalers opdrachten om teksten te vertalen uit het Nederlands naar bijvoorbeeld Engels, Frans en Duits, maar het komt ook juist andersom voor.

Aan het einde van dit artikel vertel ik je ook over enkele nadelen omtrent geld verdienen met online vertalen.

Hoe kun je geld verdienen met vertalen?

Online vertalen is een makkelijke manier om thuis geld te verdienen. Je kunt dit werk zelfs overal waar je zelf wilt gaan uitvoeren.

Als eerste dien je klanten te vinden om vertaalopdrachten te ontvangen. Gelukkig zijn er genoeg klanten die gebruik willen maken van de diensten van vertalers. Zij willen dan bijvoorbeeld het volgende laten schrijven: promotieteksten, web artikelen, ondernemingsplan, e-mail of zelfs een geheel boek.

Het zal natuurlijk perfect zijn als mensen jou direct benaderen voor betaalde klussen. Echter heb je aan het begin nog geen goede, bekende naam opgebouwd en kan dit dus nog even duren. 

Daarom kun je beginnen door jezelf aan te melden op een platform, advertenties plaatsen en bedrijven benaderen. Hieronder zal ik de verschillende manieren toelichtten om klanten te vinden:

Geld verdienen online vertalen

6 tips om geld te verdienen met online vertalen

#1: Platform Fiverr voor opdrachten in online vertalen

Het internationale platform Fiverr kun je gratis inzetten om vertaal opdrachten te vinden. Dagelijks wordt Fiverr bezocht door vele webmasters en potentiele klanten. Een goede plek dus om jouw vertaal diensten aan te bieden.

Op het platform plaats je simpelweg een advertentie waarin je aangeeft welke talen je kunt vertalen. Ook geef je aan hoeveel geld dit kost. De kosten mag je zelf bepalen.

Het is handig om een prijs per woord te bepalen. Hierdoor weten klanten hoeveel ze precies kwijt zullen zijn voor de vertaling.

#2: Platform Sitedeals voor opdrachten

Een ander gratis in te zetten platform is Sitedeals.nl. Hier bevinden zich voornamelijk Nederlandse en Belgische webmasters. Plaats hierop dus zelf advertenties en lees andermans advertenties.

Soms zie je namelijk advertenties voorbij komen met webmasters die op zoek zijn naar vertalers. Door dit in de gate te houden kun je snel een reactie geven en het werk aannemen.

Je kunt eventueel geld betalen voor een betaalde advertentie, je advertentie zal dan voor enkele euro's boven de gewone advertenties komen te staan. 

Het kan slim zijn om te beginnen met een laag tarief per woord. Wanneer je positieve ervaringen ontvangt en een klantenbestand opbouwt kun je het tarief verhogen.

#3: Platform Gengo voor opdrachten

Bij Gengo krijg je betaald voor elke vertaling. Je dient eerst goedgekeurd te worden om te kunnen vertalen voor klanten. Gengo wilt namelijk alleen kwalitatief goede teksten leveren aan bedrijven.

Voor het vertalen van bepaalde talen krijg je meer betaald dan andere. Mocht je de volgende talen kennen, dan kun je veel geld verdienen: Chinees, Japans, Frans en Engels.

#4: Platform Upwork voor opdrachten

Het platform Upwork is een stuk breder dan Gengo. Je kunt hier namelijk terecht voor meer diensten dan alleen online vertaalopdrachten. 

In jouw geval kun je een account aanmaken, wachten tot er een vertaalopdracht voorbij komt en hierop reageren. 

Voor klanten kan het vertrouwder overkomen wanneer je een vertaalportfolio en/of ervaringen bekend maakt. Er is namelijk een kans dat er meerdere vertalers reageren op een opdracht. Het is dan handig als je er een beetje tussenuit sprint. Bij Upwork kun je vooraf al zien wat een vertaalopdracht jou oplevert.

#5: Zelf bedrijven benaderen voor opdrachten in online vertalen

Om veel geld te verdienen met vertalen kun je zelf bedrijven benaderen voor vertaalopdrachten. Je kiest dan zelf uit voor wie je vertaalt en kan zelf de prijzen bepalen.

Je kunt bijvoorbeeld een webmaster benaderen wanneer je ziet dat de website vol staat met spelfouten of verkeerde vertalingen. Stel een mail op en vertel hoe je ze kunt helpen de website te verbeteren. Deze manier van klanten vinden wordt door veel vertalers toegepast.

#6: Wees zichtbaar en benader je netwerk

Er kan dus worden gesteld dat je zichtbaar moet zijn om zo veel mogelijk klanten te scoren. Je kunt zelfs besluiten een eigen website maken om hierop je diensten aan te bieden. 

Hoe meer mensen weten dat je vertaal werk doet, hoe groter de kans dat het balletje gaat rollen en jij klanten gaat krijgen. Benader hiervoor ook je eigen netwerk, bijvoorbeeld via LinkedIn.

Veel geld verdienen met vertalen

Je kunt jezelf het beste op alle bovenstaande websites aanmelden. Je kunt dan zelf uitvinden welke website bij jou past en uiteraard meer vertaalopdrachten binnenkrijgen.

Wanneer je besluit dit werk vanuit huis te doen, zal je namelijk alle opdrachten zelf moeten vinden. Het is dan zeker verstandig om te zorgen voor veel (mogelijke) opdrachten.

Wanneer je veel opdrachten aanneemt zal je meer geld verdienen. Wanneer je ervaring hebt kun je het tarief verhogen om nog meer geld te verdienen.

Het inkomen van een vertaler

Het is gebruikelijk voor vertalers om een tarief per woord op te stellen, omdat het makkelijk is voor de klant.

Het aantal woorden wat je moet schrijven kan nogal verschillen per opdracht. Zo kan het gaan om een gehele website, een webtekst of een los blog artikel. Of je hebt geluk en de klant wilt wekelijks een blog laten vertalen.

Hoeveel je precies verdient per woord is ook afhankelijk van de taal die je vertaalt. Als gemiddelde kun je 10 cent per woord vragen. Een blogartikel van 1000 woorden levert dus 100,- euro op. Een boek is al gauw zo'n 60.000 woorden en verdien je dus 6000,- euro mee.

Grote of wederkerende opdrachten zijn makkelijker, omdat je niet steeds opnieuw klanten hoeft te vinden.

Wanneer je kwalitatief goede teksten oplevert op een normaal tempo zal je zo'n 50,- euro per uur met online vertalen verdienen. Een hoog inkomen voor iets wat je vanuit huis kunt uitvoeren.

Grote nadelen van online vertalen

Helaas zitten er ook enkele nadelen aan geld verdienen met online vertalen. Zo wordt door kunstmatige intelligentie het vertalen van teksten door computers steeds gemakkelijker. Zeker met breder gesproken talen gaat dit proces snel.

Je zal dus als online vertaler kwalitatief werk moeten opleveren om te concurreren met de vertaling van de computer.

Daarnaast is online vertalen 'uurtje factuurtje' werk. Je krijgt namelijk alleen betaalt voor de tijd die je investeert. Zodra je een dag ziek bent, komt er dus ook geen geld binnen.

Ik raad je daarom aan om mijn methode toe te passen om een stijgend passief inkomen op te bouwen. Je kunt hiermee het internet voor jou laten werken in plaats van andersom.

Klik hieronder om meer te lezen over de methode en zelf geld te verdienen op het internet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.