
Goed dat je overweegt om geld te gaan besparen. Logisch dat je jezelf afvraagt waar je het beste kunt beginnen. Slim geld besparen vergt namelijk voorbereiding. Het is namelijk verstandig jouw energie te steken in besparingen die een serieus bedrag besparen. Het is logisch dat je geld bespaart als je de banden van je auto altijd goed op druk houd waardoor je minder brandstof betaalt. Maar zet dit echt zoden aan de dijk? Het levert je hooguit een paar euro per jaar op.
In dit artikel neem ik jou mee in tips die wél echt zoden aan de dijk zetten. In dit artikel over zuiniger leven lees jij nog veel meer tips die jou geld besparen! Lees hieronder eerst mijn 8 tips die jou direct op een slimme manier geld kunnen besparen. Lees snel verder!
1. Pas de 24/uurs regel toe
Deze regel kan jou behoorlijk geld besparen. Misschien herken jij het ook wel.
Veel mensen doen ‘impulsaankopen’. Zien iets op internet wat hun wel interessant en nuttig lijkt, stoppen het in die winkelmand en kopen het.
Pas deze regel toe om dit te voorkomen: Wacht met iedere niet-essentiële aankoop minimaal 24 uur voordat je daadwerkelijk tot koop overgaat.
Je zult merken dat je in veel gevallen toch niet zult kopen waardoor je voorkomt dat aangeschafte spullen uiteindelijk ongebruikt jouw huis vullen.
2. Stel een limiet vast voor jouw cadeaus
Het kopen van cadeaus is voor veel gezinnen een behoorlijke uitgavenpost. Met name als je een uitgebreide sociale omgeving hebt of een grote familie.
Stel een limiet vast voor wat jij uitgeeft aan cadeaus.
En koop ze ruim van tevoren.
Het gebeurd te vaak dat je vlak voor een verjaardag nog snel een cadeau moet aanschaffen. Dit gaat vaak ten koste van het bedrag omdat je toch iets moet hebben voor die verjaardag!
3. Heb een ‘niets besteden dag per week
Maak hier een sport van. Zorg dat je één dag in de week niets uitgeeft.
Stel jezelf voor dat je het even moet doen met dat wat je hebt. Je zult merken dat het jou lukt en dat je uitdagingen zult moeten overwinnen!
Dit gaat jou veel geld besparen. Slijt dit dus in jouw patronen!
4. Schakel elektrische apparaten UIT die je niet gebruikt
Het gebeurd te vaak dat jouw televisie, PlayStation, afzuigkap aan blijven staan zonder dat je ze gebruikt.
Stop hiermee.
Uitgaven aan elektriciteit zijn vaak een serieus gedeelte van het inkomen van Jan Modaal. Wen jezelf aan apparaten uit te zetten die je niet gebruikt.
Dit vergt niet allen discipline van jouw, maar ook van jouw huisgenoten. Spreek elkaar hierop aan dus!
5. Maak altijd een boodschappenlijstje en houd jezelf er aan!
Ik had het net al over ‘impulsaankopen’. Dit gebeurd met name als je in een supermarkt loopt.
En zeker als je trek hebt!
Je laadt enorm veel in je kar omdat het aanbod in een supermarkt enorm is. Daar komt bij dat de marketingstrategieën in een supermarkt er helemaal op gericht zijn om jou zoveel mogelijk te laten kopen.
Maak dus thuis een lijstje met wat je echt nodig hebt en ZELF wilt kopen.
Leer jezelf de discipline aan om je vervolgens aan deze lijst te houden!
6. Vind een goedkopere supermarkt
Waarom ga jij altijd naar die supermarkt waar jij jouw boodschappen doet? Omdat het dichtbij is, of omdat het er fijn winkelt en overzichtelijk is?
Maak jouw keuze voor een supermarkt op basis van wat de gemiddelde prijs is. Trek er eens een uur voor uit om te bekijken welke supermarkt voor jou het goedkoopste is.
Omdat levensmiddelen een series deel zijn van jouw uitgaven kan dit advies jou behoorlijk wat geld besparen!
7. Bespaar op je auto
Je hoort het wel eens zeggen; een auto is een slechte investering. Dat klopt ook.
Het wordt alleen maar minder waard en de vaste kosten zijn relatief hoog. Maar dat betekent dat er ook vast iets te besparen is op de kosten die jij maakt aan je auto.
Neem jouw verzekering, wegenbelasting, garagekosten eens onder de loop. Vergelijk deze ieder jaar via internet om te checken of je nog wel het voordeligst uit bent. Op deze manier blijft jouw auto betaalbaar!
8. Neem je abonnementen onder de loop
Abonnementen maken in veel huishoudens een serieus deel uit van de vaste kosten per maand.
Denk aan tijdschriften, kranten, internet, TV, mobiele telefoon en ga zo maar door.
Veel huishoudens hebben zelfs ‘slapende’ abonnementen waar geen eens gebruik van wordt gemaakt°
Check jouw automatische afschrijvingen eens en wees eens kritisch over dat vakblad dat jij krijgt opgestuurd. Vaak is op internet betere en actuelere informatie voor handen. Kijk ieder jaar kritisch naar de abonnementen die jij hebt lopen!
Reactie plaatsen
Reacties